Třešnovo-kakaový koláč

7. března 2008 v 19:20 | Tina |  recepty, vaření
Suroviny na dortovou formu o průměru 26 cm:
-200 g másla
-200 g cukru
-6 žloutků, špetka soli
-nastrouhaná kůra(asi z poloviny citronu)
-půl čajové lžičky skořice
-100 g mletých lískových ořechů
-100 g mandlí
-150 g polohrubé mouky
-1 čajová lžička kypřícího prášku
-6 bílků
-70 g kakaa
-300 g vypeckovaných třešní
-po 2 polévkových lžící mletého cukru a kakaa (na ozdobu)
-máslo na vymazání formy
POSTUP: Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přimícháme žloutky, sůl, citronovou kúru, skořici, oříšky, mandle a mouku s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme do těsta. Nakonec zamícháme kakao. Těsto naplníme do formy a narovnáme na něj třešně. Dortovou formu vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 200°C. Koláč pečeme asi hodinu na střední příčce trouby, upečený jej necháme vychladnout a posypeme mletým cukrem. Přiložíme na něj krajkové prostírání( nebo velkou kulatou vločku z papíru) a posypeme kakaem. Opatrně prostírání sejmeme a máme hotovo!!! Dobrou chuť!!:-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama